Zelfregiecentrum Nijmegen

Je kunt bij ons andere ontmoeting, een training doen of coaching volgen. Ook kunnen we je ondersteunen bij jouw initiatief voor een activiteit. Doel van het Zelfregiecentrum is het stimuleren van zelfregie. Zelfregie is het vermogen om zelfstandig te beslissen hoe jouw leven er uit ziet.
We bieden je oprechte aandacht, vanuit gelijkwaardigheid, in een veilige omgeving. Daarbij richten wij ons op het stimuleren van eigen keuzes maken, het vergroten van je persoonlijke invloed en deelname aan het maatschappelijk leven.
Dat doen wij door aan te sluiten bij jouw talenten, wensen en mogelijkheden en door inzet van ervaringsdeskundige lotgenoten.

Adres en Contact

Adres:
Sint Jorisstraat 72
6511 TD Nijmegen

Tel:
024 – 75 111 20

E-mail:
secretariaat@zrcn.nl
(Birgit van der Putten)

website:
www.zrcn.nl

Openingstijden

09:00 – 16:30 uur.
’s avonds open voor specifieke activiteiten.

Activiteiten 
(klik op de + voor meer info )
Coaching

Samen met een coach ga op zoek naar wat jij nodig hebt, wat je daarvoor zelf al in huis hebt en wie of wat je daarbij kunt gebruiken. We sluiten aan bij jouw wensen en kwaliteiten, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

We hebben verschillende coaches, waaronder ervaringsdeskundigen.

Kosten: € 2,50 per gesprek.

Training: ‘Zelfregie, sterker worden in eigen keuzes maken’

Je onderzoek je wat zelfregie voor jou betekent en wat jij hiervoor nodig hebt. Zelfregie gaat namelijk om het ‘zelf bepalen’. Stapje voor stapje werk je aan je persoonlijke leerdoel. Dit alles leidt tot een plan, waarin je jouw kwaliteiten kunt versterken en je behoeften kunt formuleren: kortom je neemt zelfregie.

Neem contact op voor data

Kosten: € 12,50

Training: ‘Jezelf presenteren’

Voor iedereen die stil wil staan bij hoe je jezelf in het dagelijks leven presenteert. Daarnaast kun je presentaties oefenen. Geleerde dingen kun je meteen toepassen. We spelen in op jouw vragen en behoeften

De vijf bijeenkomsten:
1. Contact maken
2. Hoe presenteer ik mezelf?
3. Sociale rollen
4. Rollenspel
5. Afsluiting

Neem contact op voor data

Kosten: € 12,50

Eerstvolgende data :
4, 11, 18 oktober 14.00-16.00 uur 11, 18 en 25 november en 2 en 9 december, 13.00-15.00 uur.

Training: Zentangle

Zentangle is een meditatieve tekenmethode. Het leuke van Zentangle is dat je iets tastbaars hebt zodra je klaar bent: een kunstwerkje dat iets
van jezelf bevat. Zodra je weet hoe het gaat, zijn de mogelijkheden eindeloos! Elke keer ontstaat er iets nieuws, en het is altijd goed.
Data: dinsdag 5, 19 oktober en 2 november 13.30 – 15.30 uur.

Ontmoeting: open meditatie

Er zijn zoveel dingen die onze aandacht vragen, dat we soms het idee hebben dat alles binnenkomt of dat je geleefd wordt. Wanneer je mediteert kom je tot jezelf en word je minder opgeslokt door de dingen om je heen. Susan neemt je mee in eenvoudige bewegingen, een begeleide meditatie en een stiltemeditatie.
Maandag 10.00 – 12.30 uur 11 oktober t/m 13 december

Of doe nee aan een mindful walk. Vertraag je pas, laat stilte toe en open je voor alle zintuigen. Voor iedereen met behoefte aan mindfulnes en natuur. Met mooie opdrachten vanuit natuurcoaching. Iedere ochtend heeft en thema. We lopen maximaal 3 kilometer
Maandag 13 september – 4 oktober 10.00 – 12.30 uur.

Bruisende Vrijdag

Theater, creativiteit, een goed gesprek?

Vrijdag van 11.00 – 15.00 uur.

Welkom op afspraak.

De Inloop

De inloop, iedere doordeweekse ochtend van 09.30 – 12.30 uur. Meld je aan via receptie@zrcn.nl of bel voor een afspraak.

Op maandag praten we bij over het weekend, ‘kleur je dag op dinsdag’ (letterlijk en figuurlijk), ‘Beweeg mee op woensdag’, ‘dichterlijke donderdag’.

Op Bruisende vrijdag is er muziek, toneel, een creatief atelier en een verzorgde lunch.

De geschiedenis van Nijmegen op de bühne

Theater maken na stadswandelingen
Joris en Jan over wat we allemaal zien tijdens wandelingen langs de historische plekken van Nijmegen. De mooiste ideeën die we opdoen uit de  wandelingen gebruiken we in een theatervoorstelling, die we samen maken. Wat denk je bijvoorbeeld van een komische tijdmachine?

Wandelingen: Zondag 3 oktober, 7 november, 9 januari, 13 februari en 27 maart 14.00 – 16.00 uur

Theaterlessen: Donderdag om de twee weken 19.00 – 20.30 uur.
23 september t/m 5 mei

Try out: Donderdag 19 mei
Uitvoering: zondag 26 juni op het Waalzinnig Festival (https://www.waalzinnigfestival.nl/)

I’ve got the music in me

Een muzikale belevenis
Houd je van muziek en zou je het leuk vinden om niet alleen te luisteren, maar ook zelf te zingen, te schrijven en muziek te maken?
Ga dan met Johnny Rahaket mee op een muzikaal avontuur. Johnny is muzikant in hart en nieren, hij reist de wereld over, overal hoort hij muziek in.

Vanaf september gaat Johnny tijdens 6 bijeenkomsten met ons aan de slag. We schrijven onze eigen songtekst, we componeren onze eigen muziek, we zingen en…… treden uiteindelijk op!

Wil jij onze gespreksdoos testen?

Heb jij ook zo’n zin om op een veilige manier anderen live te ontmoeten? Dan ben jij mogelijk de tester die wij zoeken!
Dit is een nieuwe methode die we willen testen. Je kunt in gesprek met iemand die je al kent of iemand die wij voor jou selecteren. Je meldt bij ons je voorkeuren en wij zorgen voor een coronaproof ontmoeting bij ons op de St. Jorisstraat 72.

Tekenen en schilderen

Wil jij leren werken en experimenteren met verschillende materialen en technieken?
Laat je inspireren en raken door je de werken van jezelf en van anderen.
Je zult ervaren dat het maken van tweedimensionale beelden heerlijk is om te doen. Je zult verrast zijn door de prachtige resultaten. Dat geeft weer nieuwe inspiratie.

Maandag 4 oktober – 6 december (10 lessen)

Kosten: € 20,- (inclusief materiaalkosten)

Doe mee met Drama

Iedere vrijdag
10.00 – 11.00 uur

We gaan samen
bewegen, gebaren, geluid maken
Met leuke, spannende of ontroerende  improvisatie-oefeningen en
natuurlijk  veel spelen.
Je kunt zelf ook inbrengen wat je leuk vindt om te doen
of wat je graag wilt leren.