Vacatures Nijmegen Stad van Compassie 2022

Nijmegen Stad van Compassie zoekt nieuwe vrijwilligers voor de projectgroep

Wat is Nijmegen Stad van Compassie?
Nijmegen is niet de eerste stad die zich zo wil noemen. Vele steden, wereldwijd, verklaarden zich compassionate city. In Nederland zijn bijvoorbeeld Groningen, Leiden, Arnhem en Rotterdam compassiestad. Zij sloten zich aan bij het Handvest van Compassie, een initiatief van de Britse schrijfster Karen Armstrong waarin de Gulden Regel “Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden” centraal staat.

Compassie is warmhartigheid, we willen in Nijmegen ons warme hart laten spreken. Inmiddels zijn er meer dan 100 organisaties, burgerinitiatieven, ondernemers en individuen aangesloten bij Nijmegen Stad van Compassie.

Wie zoeken wij?
We willen meer bekendheid geven aan bestaande initiatieven. Zichtbaar maken en verbinden.
Elkaar ook oproepen en stimuleren er nog meer voor elkaar te zijn. Daarnaast ook concrete acties
blijven organiseren waarbij mensen elkaar ontmoeten, kleinschalig, in de eigen buurt.

Om ons hierbij te helpen zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor verschillende taken binnen de projectgroep:

  • Social media: activiteiten op facebook en andere social media promoten, informatie over activiteiten van aangesloten organisaties ophalen en op social media promoten, creëren van aansprekende content over compassie in Nijmegen (organisaties, initiatieven, activiteiten)
  • Events: activiteiten organiseren en plannen, van logistiek tot PR, op de dag van de activiteit meehelpen met het reilen en zeilen
  • Netwerk: netwerk (van meer dan 100 organisaties) onderhouden en uitbreiden, up-to-date houden van contactgegevens, nabellen van uitgenodigden bij acties en activiteiten, nieuwe organisaties benaderen

Spreekt een of meerdere van de bovengenoemde taken je aan? De samenstelling van taken bepalen we in overleg. We zijn blij over enthousiaste aanpakkers. Ervaring hoeft niet, je wordt begeleid en leer “on the job”.

Wat jij meebrengt

  • enthousiasme, ondernemingszin, willen meedenken en mee aanpakken
  • affiniteit met de doelen van Nijmegen Stad van Compassie

Wat hebben wij jou te bieden?
Een groot netwerk, contact met andere enthousiaste vrijwilligers
Begeleiding bij het ontwikkelen van je skills en kennis

Werktijd
In overleg. Inzet van een paar uur per maand is al prima.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met
katrien@huisvancompassienijmegen.nl of bel 06 27 27 47 89.

Ondertekent u ook de Verklaring Nijmegen Stad van Compassie?
Share This