Uitnodiging “Heb u vijanden lief”

Uitnodiging voor “Heb uw vijanden lief 

In het kader van de maand van de spiritualiteit, met als thema Compassie 

dinsdag 7 februari 2017
20.00 – 22.00 uur
de BoskapelGraafseweg 276 Nijmegen

Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met De laatste vrouw, een roman die in vele talen vertaald werd en waarmee zij internationaleRosita Steenbeek foto bekendheid verwierf. In de jaren erna volgden diverse romans.

Verder schreef Steenbeek meerdere boeken over Rome, de stad waar zij sinds 1985 woont. In haar laatste roman Rose vertelt ze het bewogen levensverhaal van haar grootmoeder en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het essay voor de maand van de Spiritualiteit 2017 “Heb uw vijanden lief” is geschreven door Rosita Steenbeek. Vanaf haar kindertijd heeft de bijbelspreuk “Heb uw naasten lief”, meer nog “Heb uw vijanden lief”, haar geïnspireerd. In “Heb uw vijanden lief” ligt voor haar de essentie van compassie. Welk geloof je ook aanhangt — of ook zonder geloof — in de huidige tijd is dit een aansporing die betekenisvoller is dan ooit. We scheren groepen teveel over één kam; zo kan en mag het niet in deze wereld. De vraag in hoeverre je begrip kunt opbrengen voor zelfs de grootste misdadiger boeit haar mateloos.

De maand van de Spiritualiteit 2017 staat in het teken van compassie, het vermogen om medeleven te hebben met anderen en met jezelf. Ieder mens is in staat tot oprechte bezorgdheid voor het welzijn van anderen. In onze tijd van economische crisis en concurrentiedenken voeren individualisme, leedvermaak en cynisme vaak de boventoon. Compassie begint met het accepteren van je eigen kwetsbaarheid en tekortkomingen.steenbeek-heb_uw_vijanden_lief

“Heb uw vijanden lief” is vanaf 13 januari voor € 3,50 verkrijgbaar in de boekwinkel.

 

Wanneer: dinsdag 7 februari 2017 20.00 – 22.00 uur
Waar: de Boskapel, Graafseweg 276 Nijmegen
Kosten: € 10,00
Graag vooraf aanmelden op info@boskapel.nl

 

Nijmegen Stad van Compassie op Facebook

Share This