Stichting Present Nijmegen

Stichting Present wil een beweging op gang brengen die tot gevolg heeft dat meer mensen, met hun beschikbare tijd en mogelijkheden, het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Het aanbod van de (groep) vrijwilligers die zich willen inzetten is ons vertrekpunt. De vraag aan hen is: “Wat heb jij de samenleving te bieden en wanneer kun je tijd beschikbaar stellen?”

Dat aanbod brengt Present Nijmegen onder de aandacht van maatschappelijke organisaties die werken op het terrein van wonen, zorg en welzijn. Zij kennen de hulpvragen die er zijn. De inzet komt daardoor op de goede plek terecht. De hulpverlener wordt actief bij het project van de groep vrijwilligers betrokken.

Het gaat bovendien niet alleen maar om ‘de klus’, de persoonlijke ontmoeting, met mensen die je anders wellicht nooit zou ontmoeten, vinden we belangrijk.

Adres en Contact

Professor Cornelissenstraat 2,
6524 PJ Nijmegen

Telefoonnummer:
06 14 17 00 90

E-mail:

info@presentnijmegen.nl

Website:

www.presentnijmegen.nl

Openingstijden

Dagelijks telefonisch bereikbaar

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Eénmalige inzet als groep

Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid om je als groep in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.
Wil jij je met je studievrienden, kerkgenootschap of met je familie een hele of halve dag inzetten voor anderen in Nijmegen? Wij regelen het voor jullie.

Flex-Pool voor jou als individu

Wij bieden de mogelijkheid om je éénmalig of vaker als vrijwilliger in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Je kunt kiezen voor een praktisch (bijvoorbeeld opknappen van een huis of tuin) of een sociaal (bijvoorbeeld spelletjes doen of wandelen met ouderen) project.

Bedrijfsuitje

Speciaal voor bedrijven organiseren we maatschappelijk verantwoorde bedrijfsuitjes. Niet alleen leuk, maar ook erg nuttig en zeer zinvol om je samen met je collega’s in te zetten voor mensen in Nijmegen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jullie geven aan wanneer, hoe lang en wat je wilt en wij regelen de rest.

Presentatie Present

Ben jij benieuwd wat Present precies doet? Wil jij weten wat de Presentformule inhoudt? We kunnen je er alles over vertellen tijdens de presentatie. Daarna is er ruimte om de vragen die je nog hebt, te beantwoorden.

Oplossing voor de hulpverlening

Om wat voor reden dan ook kunnen burgers (tijdelijk of structureel) niet zelfstandig hun leefomgeving onderhouden of opbouwen. Binnen de bestaande hulpverlening is hier niet altijd een goede oplossing voor. Door te werken in groepen aan korte intensieve projecten krijgt Present het voor elkaar om hierin het verschil te maken. Een goede afstemming en samenwerking met de aanwezige hulpverlening is hierbij essentieel.

Share This