Stichting Kleurfabriek Nijmegen

In het azc Nijmegen wonen ongeveer 350 mensen waarvan ongeveer honderd kinderen en jongeren.  Stichting Kleurfabriek Nijmegen biedt hen op het azc een  plek  waar ze weer  kind of jongere kunnen zijn en hun ervaringen even kunnen vergeten. We  organiseren voor hen laagdrempelige creatieve activiteiten in een veilige en vertrouwde omgeving.  Daarnaast willen wij actief bijdragen aan het (her)ontdekken en ontplooien van hun talenten, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen door ze kennis te laten maken met diverse vormen van kunst en vrijetijdsbesteding.
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen en hun ouder(s) ook als gezin de gelegenheid krijgen om in een ontspannen sfeer met elkaar bezig te zijn en organiseren daarom regelmatig familieprojecten.
Hiernaast hebben we creatieve activiteiten met meiden en vrouwen en organiseren we een aantal keren per jaar een participatieproject met bijvoorbeeld de wijk, scholen, bedrijven en andere organisaties. Hiermee willen we het wederzijds begrip en het delen van culturen bevorderen.
Wij zijn een vrijwilligersorganisatie.

Adres en Contact

AZC Nijmegen, gebouw F,
Dommer van Poldersveldtweg 112,
6523 DC Nijmegen

Telefoonnummer:
Maria van Kan, secretaris bestuur
06-21662783

E-mail:

infokleurfabrieknijmegen@gmail.com

Website:

www.kleurfabrieknijmegen.nl

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Dinsdagavond van 19.00 - 21.00 uur Kinderen 6 - 12 jaar

Dinsdagavond is er voor de kinderen van  6-12 jaar een spelletjesavond. Ze kunnen b.v. sjoelen, tafelvoetbal spelen, puzzelen en diverse bordspelen doen.

Woensdagmiddag 14.00 - 16.00 uur Kinderen 3- 12 jaar

Deze middag bieden we de kinderen tot 12 jaar beeldende activiteiten aan zoals tekenen, schilderen, boetseren, etc. Ook is er een ruimte om spelletjes te doen.

De jongsten (3-5  jaar) hebben een eigen speelruimte met een bouwhoek, een poppenhoek, etc.

Woensdagavond 19.00 - 21.00 uur Jongeren van 12-16 jaar

om gezellig te chillen, muziek te luisteren, te dansen, en spelletjes te doen.

Vrijdagmiddag 13.30 - 15.00 uur Kinderen 3- 12 jaar

Deze middag bieden we de kinderen tot 12 jaar beeldende activiteiten aan zoals tekenen, schilderen, boetseren, etc. Ook is er een ruimte om spelletjes te doen.

De jongsten (3-5  jaar) hebben een eigen speelruimte met een bouwhoek, een poppenhoek, etc.

Vrijdagmiddag 16.30 - 17.30 uur Jongeren 13-16 jaar

Boksen

Zaterdagochtend 10.30 - 11.30 uur Kinderen 6-12 jaar

Sporten

Familie-activiteiten

We organiseren ook activiteiten voor ouders en kinderen samen, zoals een Sinterklaasviering en een familie-uitstapje naar de Winterefteling in de winter, of een picknick of bezoek aan speeltuin De Leemkuil in de zomer

Zomerkamp en andere zomervakantie-activiteiten

In de zomervakantie, waarin de kinderen zich vaak vervelen, organiseren we een zomerkamp en uitstapjes naar Burger’s Zoo, een speeltuin, een pretpark, etc.

Share This