Stichting Gast

Stichting Gast verzorgt de opvang en begeleiding van ongedocumenteerde asielzoekers. Vluchtelingen die bij ons komen hebben gewelddadige situaties in hun vaderland mee gemaakt, zijn vaak onder barre omstandigheden gevlucht en hebben meestal ook nog in Nederland een langdurig zwervend bestaan gehad. We bieden 30 tot 40 ongedocumenteerde vluchtelingen die onder schrijnende omstandigheden leven en een aantoonbare binding met Nijmegen hebben een helpende hand bij het creëren van een eigen menswaardig bestaan.

We werken uitsluitend met vrijwilligers en worden niet gesubsidieerd. Enkele fondsen en een grote groep donateurs maken het mogelijk dat we onze activiteiten uitvoeren.

Adres en Contact

Tweede Walstraat 19a
6511 LN Nijmegen

Telefoonnummer:
024-3294250

E-mail:

info@stichtinggast.nl

Website:

www.stichtinggast.nl

Openingstijden

Maandag:
12-16 uur
Woensdag:
11-16 uur

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Plan van Aanpak

Onze cliënten stellen samen met hun cliëntbegeleider een Plan van Aanpak op gericht op zinvolle activiteiten gedurende een jaar.

Activiteiten

Cliënten zijn actief  in de grote moestuin van Stichting Gast en kunnen zo eigen groenten verbouwen. We hebben een fietsenwerkplaats waar fietsen hersteld worden door cliënten en een naaiatelier  waar onze cliënten naailes krijgen. Veel cliënten volgen Nederlandse les.

Kamers

Stichting Gast beheert 20 kamers voor cliënten die onder schrijnende omstandigheden leven. Deze asielzoekers krijgen ook wekelijks leefgeld.

Cliënten-café

Iedere woensdag komen onze cliënten en hun cliënt-begeleiders bijeen in het cliënten-café om bij te praten en plannen te maken.

Collecte

Jaarlijks houden we een collecte die ook uitgevoerd wordt door vrijwilligers en onze cliënten.

Voedselacties

Vrijwilligers en cliënten vragen enkele keren per jaar klanten van supermarkten levensmiddelen voor hen te kopen.

Beleid

Stichting Gast heeft een goede samenwerking met de Gemeente Nijmegen en tracht, samen met andere organisaties,  het landelijke en lokale beleid ten aanzien van asielzoekers te verbeteren.

Share This