Stichting Fairtrade Nijmegen

Stichting Fairtrade Nijmegen wil de bewustwording en het draagvlak in de stad Nijmegen vergroten voor Fair Trade in het bijzonder en duurzaamheid in het algemeen. We doen dit door het binden van duurzame Nijmeegse initiatieven en hen een (extra) platform te bieden.
Het platform krijgt met name vorm op onze website en in de sociale media. We bouwen aan een Nijmeegse community van bedrijven, organisaties, burgers en gemeente die samen streven naar een nóg mooier Nijmegen waarin Fair Trade, duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een belangrijke en zichtbare rol spelen.

Stichting Fairtrade Nijmegen organiseert publiciteit en publieksactiviteiten om de bekendheid en zichtbaarheid van alle duurzame Nijmeegse initiatieven te vergroten, en zoekt de samenwerking met organisaties, gemeente en inwoners van Nijmegen.

Adres en Contact

Heliodoorstraat 3
6534 SH Nijmegen

E-mail
info@fairtradenijmegen.nl

Website
www.fairtradenijmegen.nl

Openingstijden

N.v.T

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Vergroten draagvlak voor fairtrade producten in Nijmegen

Promotie en organiseren van activiteiten om de bewustwording en het draagvlak voor fairtrade producten bij inwoners, bedrijven, organisaties en de gemeente Nijmegen te vergroten, zodat vraag en aanbod van producten uit eerlijke en duurzame handel in Nijmegen groeit.

Behalen en behouden titel Fairtrade Gemeente

Deze titel heeft de stad Nijmegen in maart 2016 ontvangen. Stichting Fairtrade Nijmegen werkt aan het behouden van deze titel door enerzijds voldoende bedrijven en organisaties te binden die voldoen aan de criteria van Fairtradegemeenten, anderzijds deel te nemen aan het maatschappelijk debat over Fair Trade en dit debat te bevorderen.

Vergroten draagvlak voor duurzaamheid in Nijmegen

Het bieden van een platform voor alle duurzame initiatieven in Nijmegen en zo de bewustwording en het draagvlak voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzame producten bij inwoners, bedrijven, organisaties en de gemeente Nijmegen te vergroten.

Bouwen aan een Nijmeegse duurzame community

De Nijmeegse duurzame community krijgt met name vorm in de sociale media (facebookpagina) en op onze website.