STA OP VOOR COMPASSIE!

Waarvoor kom je uit bed? Toch niet alleen voor een beschuitje met jam? In je eigen leven is er van alles te doen. Uit routine, op je ruggenmerg, gehaast, zonder erbij na te denken. Maar je kunt het ook bewust, aandachtig en met compassie doen, naar jezelf en naar anderen toe. Met ruimte voor spontaniteit in plaats van reactiviteit. Daarover gaat de Dag van Compassie op zaterdag 2 november aanstaande.

We vinden die dag bij de Nicolaaskapel de schat van compassie, brengen die in optocht naar het hart van de stad: Huis van Geschiedenis en de Bibliotheek aan de Mariënburg. Mensen van vroeger en nu lopen mee en geven kleur aan de stoet. Rond de rode loper tussen Huis van Geschiedenis en Bibliotheek staan, als de gemeente meewerkt, kraampjes en zeepkisten van waaruit onze organisaties hun compassieboodschap de wereld inbrengen. In de bibliotheek ontvouwt zich een gevarieerd programma waarvoor wij o.a. Sinan Can en Rob Jaspers benaderen. Mind Mix en burgemeester Bruls, die de derde Compassiepluim uitreikt, hebben al ja gezegd.

Doe mee als organisatie die is aangesloten bij Nijmegen stad van Compassie en schrijf je in voor:

  1. Wij organiseren in de voorafgaande week een bijeenkomst van onze organisatie over compassie, bijvoorbeeld met het compassiespel, en roepen onze mensen op om op 2 november mee te doen.
  2. Wij ontdekken op 2 november mede de schat en lopen mee met de stoet naar Mariënburg.
  3. Wij bemensen een kraam rond de rode loper op de Mariënburg,
  4. Wij beklimmen een zeepkist om onze compassie-boodschap uit te dragen.
  5. Wij zijn met een vertegenwoordiging aanwezig bij het middagprogramma in de Bibliotheek.

U kunt zich inschrijven door een mail te sturen aan
Esther Zawiolkowski
Esther@huisvancompassienijmegen.nl

Nijmegen Stad van Compassie op Facebook

Share This