Pride Photo Nijmegen

Met Pride Photo Nijmegen zetten we mensen aan het denken over stereotype beelden van mannelijkheid, vrouwelijkheid, genderrollen en seksuele voorkeuren. We brengen lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie (LHBTI’ers) in al hun verscheidenheid en diversiteit in beeld. Dit doen we met foto’s die we bijvoorbeeld tonen tijdens evenementen waar kunst, cultuur, muziek, video en fotografie centraal staan. Zo hebben we in de herfst van 2018 Plein 1944 omgevormd tot een buitenlucht expositieruimte met onze tentoonstelling ‘Trots!’. We kozen hiermee voor een maatschappelijk thema dat extra aandacht behoeft: discriminatie van transgender personen. We besloten om krachtige transgender modellen met een positieve boodschap in beeld te brengen in plaats van te focussen op een negatieve boodschap. Twaalf modellen lieten zich fotograferen en interviewen en toonden zich in tijdelijke billboards op Plein 1944 levensgroot en trots aan de voorbijgangers.

Adres en Contact

Kronenburgerplaats 6
6511 AW Nijmegen

E-mail:

info@pridenijmegen.nl

Website:

www.pridenijmegen.nl

Openingstijden

N.v.t.

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Diverse fotoprojecten- en tentoonstellingen.

Wij organiseren – vaak i.s.m. andere organisaties – fotoprojecten- en tentoonstellingen waarmee we mensen aan het denken zetten over stereotype beelden van mannelijkheid, vrouwelijkheid, genderrollen en seksuele voorkeuren. Met fotografie brengen we lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie (LHBTI’ers) in al hun verscheidenheid en diversiteit in beeld. Houd onze website en Facebook-pagina in de gaten voor updates.

Expositie ‘Trots!’

De foto-expositie ‘Trots!’ laat 18 levensgrote foto’s van 12 transgender modellen zien om een positief tegengeluid te bieden aan discriminatie van transgender personen. We hebben krachtige transgender modellen met een positieve boodschap in beeld gebracht en niet gefocust op een negatieve boodschap. De tentoonstelling is te huur in een binnen- en een buitenvariant. Kijk voor een video op https://vimeo.com/318517758

Share This