Nijmeegse compassie zichtbaar

Op donderdag 25 mei organiseert Nijmegen Stad van Compassie in samenwerking met van Tuin tot Bord en De Broederij ‘Compassie in de Praktijk’. Dit betekent dat de compassievolle manier van werken van deze organisaties op deze middag zichtbaar en toegankelijk wordt gemaakt. Hierbij zijn alle geïnteresseerden welkom en ontvangen ook gemeenteraadsleden en bij Nijmegen Stad van Compassie aangesloten organisaties een uitnodiging.

Van Tuin tot Bord is een initiatief voor en door de bewoners van Nijmegen.
Wekelijks koken vrijwilligers samen met een kok heerlijke maaltijden met zoveel mogelijk groenten uit de eigen moestuinen. De moestuingroepen, kookgroepen en buurtrestaurants worden als zeer waardevol ervaren door vrijwilligers en gasten. Er ontstaan nieuwe contacten en vriendschappen die bij sommigen inmiddels al een aantal jaren oud zijn.

De Broederij in Lindenholt is een van de locaties waar een moestuin is en
wekelijks een maaltijd wordt geserveerd. Elke donderdagavond rond de klok van 18.00 uur
wordt een gezonde driegangenmaaltijd geserveerd in dit Buurtrestaurant. Een
buurtbewoonster zegt hierover het volgende:

“Ik vind Van Tuin tot Bord een erg leuk initiatief! Ik kom hier al bijna 2 jaar eten. Soms sla ik een week over, maar ik denk dat ik er toch wel 3 keer per maand bij ben. Ik woon dicht bij de Broederij dus dat is handig. Ik vind het heerlijk dat er voor me gekookt wordt. Daarnaast woon ik alleen en leer ik op deze manier mensen uit de buurt beter kennen.”
– Hannie, gast van Van Tuin Tot Bord locatie de Broederij –

Op donderdag 25 mei zijn we van harte uitgenodigd om meer te zien, horen en proeven van
Van Tuin tot Bord in De Broederij. Om 17.00 gaan de deuren open en om 17.15 uur start de rondleiding langs de moestuin, de keuken en het restaurant. Iedereen die hierna wil blijven eten, is van harte welkom om
om 18.00 uur aan te schuiven bij het diner. De kosten hiervoor bedragen op deze dag 5,- euro. En aangezien deze avond ook het ontmoetfestival in het Wijkatelier in Lindenholt is, kan u het programma zelfs verlengen met een wandeling die kant op, om 19.00 uur.

Aanmelden voor rondleiding en diner wordt zeer op prijs gesteld. De kok wil graag maandag 22 mei weten hoeveel gasten hij voor het diner kan verwachten. Aanmelden dus graag voor die tijd, liefst eerder.

We ontmoeten u graag daar!

Team Nijmegen Stad van Compassie
Bonita, Hans, Conrad en Jiske

Logo Huis van Compassie Nijmegen
Logo Huis van Compassie Nijmegen
Logo Huis van Compassie Nijmegen
Logo Huis van Compassie Nijmegen

Nijmegen Stad van Compassie op Facebook

Share This