Mind Mix

Mind Mix hanteert een actieve en creatieve aanpak om mensen te betrekken bij diverse actuele maatschappelijke en sociale thema’s. Met prikkelende voorstellingen en interactieve workshops maken we onderwerpen als seksuele en genderdiversiteit, discriminatie en sociale beïnvloeding verrassend eenvoudig bespreekbaar.
Mind Mix stimuleert mensen op positieve wijze om kritisch na te denken over de oorsprong van hun eigen meningen en opvattingen. Meer inzicht in jezelf en de wereld om je heen stelt je in staat om ruimer te gaan kijken en denken.
Mind Mix heeft aanbod voor kinderen, jongeren, docenten, (buurt)organisaties en bedrijven.

Adres en Contact

Adres:
Antiloopstraat 58
6531 TR Nijmegen

Telefoonnummer:
06-163 575 43

E-mail:
info@mindmix.nl

Website:
www.mindmix.nl

Openingstijden

Bereikbaar tijdens kantooruren.

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Voorstelling Open your Mind

Open your Mind is een snelle zap-achtige voorstelling over vriendschap, buitensluiting, vooroordelen, discriminatie en (in)tolerantie. Grappige en gevoelige scènes slepen je mee in de wereld van verschillende jongeren die allemaal op hun eigen manier ‘anders’ zijn. De voorstelling vormt een aanleiding om in kleine groepjes met een van de acteurs verder te praten over discriminatie en alles daaromheen.

Voorstelling Let’s talk about…

Let’s talk about… is een snelle, zap-achtige voorstelling over seksuele en genderdiversiteit, maar ook over vriendschap, tolerantie, omgang met klasgenoten, stereotypen & vooroordelen, taboes en liefde. De scènes variëren van luchtig en komisch tot aangrijpend en emotioneel. De voorstelling vormt een aanleiding om in kleine groepjes met een van de acteurs verder te praten over seksuele diversiteit en alles daaromheen.

Voorstelling OK of NIET OK

In deze interactieve voorstelling over pesten en discriminatie hebben de leerlingen de regie: wanneer is iets wel of niet OK? En wat moeten de acteurs doen om de situatie meer OK te maken? Al kijkend, meedenkend en -bepalend doen de leerlingen vaardigheden op die pesten en discrimineren helpen voorkomen of verminderen.

Voorstelling Jonge Helden

Een kwart van alle jongeren zorgt voor een zieke ouder, broer, zus, of ander familielid. Deze jonge mantelzorgers vragen zelf meestal niet om hulp, terwijl ze die vaak wel kunnen gebruiken. Al is het maar een luisterend oor. Onze interactieve voorstelling laat klasgenoten en docenten zien hoe ze kunnen helpen. Jonge mantelzorgers zien dat ze niet alleen zijn.

Workshop Wij tegen Zij

Discriminatie begint vaak met sterotypen en vooroordelen. In deze workshop geven we deelnemers inzicht in waarom mensen stereotyperen en leren we ze kritisch te kijken naar hun eigen hokjesgeest.

Workshop Ik en de Ander

Hoewel we vanaf 14 jaar in staat zijn om het perspectief van een ander in te nemen zijn we hier niet altijd even goed in. Met Ik en de Ander geven we de deelnemers inzicht in hoe de omgeving van invloed is op iemands gedrag en hoe belangrijk het is om hier rekening mee te houden.

Training Diversiteit in de Klas

Waar komen stereotypen en vooroordelen vandaan? Waarom roepen mensen die ‘anders’ zijn bij ons vaak angst of weerstand op? Diversiteit in de Klas is een workshop voor docenten over hoe je om kunt gaan met diversiteit in de klas. Hierbij komen verschillende onderwerpen aan bod zoals afkomst, sekse, geloof en geaardheid. Hoe maak je dit bespreekbaar? Hoe ga je om met de stereotypen en vooroordelen?

Foto-expo Ik val op…

De foto-expositie Ik val op… past goed op themadagen over seksuele diversiteit en liefde & relaties. Veel scholen en organisaties boeken deze expositie als aankleding van de dag en merken vervolgens dat de foto’s voor de bezoekers en leerlingen interessante gespreksonderwerpen zijn. Het blijkt een laagdrempelige manier om het over verschillen in voorkeuren te hebben.

Foto-actie Ik val op

Door mensen zelf na te laten denken over de vraag waar ze op vallen, komen ze erachter dat het niet zo simpel is als ‘ik val op mannen’ of ‘ik val op vrouwen’. Niemand valt namelijk op alle mannen of alle vrouwen! Wat maakt iemand voor jou aantrekkelijk? Onze fotograaf legt het op de gevoelige plaat. Gedurende de dag groeit de verzameling foto’s tot de photo wall bomvol hangt.

Activiteiten op maat

Organiseert u een themadag? Zoekt u hier nog een leuke invulling voor of wilt u de dag wat meer aankleden? Dan maken wij in overleg een passend programma.