Go Green

Go Green is een initiatief van en voor Nijmeegse vluchtelingen. Vluchtelingen die al langer in Nijmegen wonen signaleerden dat bij veel vluchtelingen die nog maar kort in Nederland leven weinig kennis is van milieubewust energiegebruik. Hierdoor besteden zij onnodig veel geld aan energiekosten, terwijl veel vluchtelingen op of onder de armoedegrens leven. Ons belangrijkste middel is het huisbezoek. Daarbij krijgen vluchtelingen van Go green praktische tips en adviezen over o.m. elektriciteit, gas en water en afval.

Adres en Contact

Groenestraat 170, 6531 HW Nijmegen

Telefoonnummer:
06-44378323

E-mail:

gogreennijmegen@gmail.com

Website:

www.facebook.com/GoGreenGroep

Openingstijden

1 September t/m 30 April

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Huisbezoeken

Tijdens een huisbezoek, Go green geeft tips om vluchtelingen te helpen om energiezuiniger te leven. Een huisbezoek duurt gemiddeld 2 uur.  Elk bezoek zijn 2 vrijwilligers aanwezig.

Voorlichtingen

Volwassen zijn de doelgroep hier van deze activiteit. Het doel van Go Green voorlichting is om kennis, houding en/of gedrag te beïnvloeden of bewustwording te bereiken.

Kinderactiviteiten en excursies organiseren

Nieuwkomers/ achterban in te lichten om energiebesparing en milieubewust te zijn. Deze door hun eigen kinderen te adviseren. Go Green organiseert voorlichtingen, excursies en films laten zien. Hier kan ook een leermaterialen gebruiken zoals verschillend soort van lampen en verschillende gebruik van apparaten.

Films laten zien

Films laten zien

Share This