Gezellig Nijmegen

Gezellig Nijmegen is een ontmoetingsruimte met een huiskamer sfeer. Hier kunnen nieuwe Nijmegenaren én Nijmegenaren die al langer in de stad wonen elkaar leren kennen, verbindingen leggen en informatie ontvangen over activiteiten in Nijmegen. Dit allemaal onder het genot van een kopje koffie/thee, tijdens een praatje of een spelletje in de grote ruimte, de huiskamer.
Daarnaast bieden wij (nieuwe) Nijmegenaren de mogelijkheid om activiteiten te organiseren waar zij zelf behoefte aan hebben. Gezellig Nijmegen biedt hiervoor de ruimte (in de huiskamer of in de activiteitenruimte) en de faciliteiten. Bijna al onze activiteiten zijn gratis, soms vragen we een kleine bijdrage in de kosten. En ze zijn voor iedereen toegankelijk. Voorbeelden van de huidige activiteiten zijn o.a. Nederlandse, Engels en Arabische les, naailes, meditatie, Zorgcafé en creatieve en sportieve activiteiten.

Loop binnen en voel je welkom bij Gezellig Nijmegen!

Adres en Contact

Ganzenheuvel 56
6511 WD Nijmegen

Telefoonnummer:
coördinator Gezellig Nijmegen
06 2377 9908

Facebook:
Gezellig Nijmegen

E-mail:

gezellignijmegen@gmail.com

Website:

www.gezellignijmegen.nl

Openingstijden

Maandag en dinsdag:
12:00 tot 17:00 uur.

Woensdag t/m vrijdag:
13:00 uur tot 17:00 uur.

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Nederlandse les & Nederlandse conversatieles

Iedere maandag oefenen we met Nederlands lezen, schrijven en spreken. Het maakt niet uit wat jouw niveau is, we hebben een beginners en een gevorderden groep. Iedereen is welkom om te komen oefenen en leren!

Op donderdagmiddag oefenen we met Nederlands praten. Iedere week praten we over een ander onderwerp. Ook hier hebben we een beginners en een gevorderden groep.

Naailes

Wil je leren naaien? Of weet je niet hoe je je kleren moet repareren of gordijnen moet maken en wil je het leren? Kom op maandag naar de naailes van Hannan, zij helpt je graag!

Arabische les & Kaifa Haluk

Op dinsdagmiddag kan je Arabisch leren. Deze cursus is voor mensen met een niet-Arabische achtergrond die graag Arabisch willen leren.

Op donderdagavond kan je Arabisch op een speelse manier oefenen tijdens Kaifa Haluk. Met spelletjes, liedteksten en andere gezellige vormen van spreken.

Zorgcafé

Drie middagen in de week (dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag) is het Zorgcafé bij Gezellig Nijmegen aanwezig. Je kunt hier terecht met vragen en advies over gezondheid en de gezondheidszorg.

Zorgcafé heeft verschillende vrijwilligers die helpen. In ieder geval in het Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Farsi of Tigrinya. Vraag na wanneer je juiste tolk aanwezig is bij Gezellig / Zorgcafé.

Engelse les

Wil je leren beter Engels te spreken? Iedere woensdag middag kan je bij Gezellig Nijmegen deelnemen aan de Britse conversatielessen. Samen met onze Engelse leraar, leer je jouw Engels verbeteren. Deze activiteit is voor de wat meer gevorderden Engels sprekenden groep.

EFT - Emotional Freedom Techniques

Stress, we kennen het allemaal en we hebben het allemaal. Stress is de oorzaak van veel lichamelijk en emotionele klachten en problemen. EFT is een veilige methode waarmee die klachten en problemen effectief en relatief snel kunnen worden opgelost. Wil jij leren hoe je anders om kunt gaan met stress? Kom dan op woensdag eens kennis maken.

Open Meditatie bijeenkomsten

Op woensdagavond is iedereen welkom om deel te nemen aan deze open meditatiebijeenkomsten. Wij willen deze bijeenkomsten wijden aan innerlijke en wereldvrede. Het idee is om simpelweg samen te komen, in stilte te zitten en te genieten van een pauze in ons dagelijks drukke leven. Er is geen ervaring met meditatie vereist.

Gezellig Nijmegen Actief

Eén keer in de twee weken gaan we bij Gezellig Nijmegen vol in actie!
Om 17:00 uur gaan we samen eten (hiervoor vragen we €2,00). Na het eten even lekker uitrusten om daarna van 19:00 uur tot 21:00 uur te sporten in de sportzaal achter Gezellig.
We kunnen zaalvoetballen, volleybal, basketbal, conditietraining, van alles is mogelijk.

Maandelijkse activiteiten

Naast de activiteiten die wekelijks of tweewekelijks bij Gezellig georganiseerd worden, zijn er ook maandelijkse of eenmalige activiteiten. Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina Gezellig Nijmegen of op onze website www.gezellignijmegen.nl. Of als je zelf wat wil organiseren, neem dan contact met ons op via gezellignijmegen@gmail.com

Share This