Enactus Nijmegen

​Enactus is een internationale non-profitorganisatie die studenten, het hoger onderwijs en leiders uit het bedrijfsleven bij elkaar brengt. Samen ondernemen we actie om de kwaliteit van leven en de levensstandaard van mensen die het nodig hebben te verbeteren.

Enactus Nijmegen is een van de veertien Nederlandse Enactus teams. Wij pakken sociale en duurzame problemen in Nijmegen aan met behulp van ondernemerschap. Op dit moment bestaat Enactus Nijmegen uit 2 projecten en 2 Denktanks.

Binnen een project werken projectleden aan het opstarten van hun eigen sociale/duurzame onderneming en ontwikkelen ze zichzelf tot een ondernemende en verantwoordelijke leider.

De Denktank is verantwoordelijk voor innovatie binnen Enactus Nijmegen. Het creatieve team kijkt naar de wereld om zich heen en ziet maar één ding: kansen. Kansen om nieuwe succesvolle sociale ondernemingen op te zetten en daarmee problemen in Nijmegen en omgeving aan te pakken!

Adres en Contact

Telefoonnummer:
06-27495270

Website
Enactusnijmegen.nl

E-mail:
Marketing@enactusnijmegen.nl

Openingstijden

N.V.T.

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Project Blokje Om?

Blokje Om? is bezig met het ontwikkelen van workshop pakketten voor scholen. Op deze manier wil Blokje Om? de jonge generatie opleiden over wat eenzaamheid onder ouderen is en hoe het te herkennen is. We hopen op deze manier de eenzaamheid onder ouderen te reduceren.

Project Boerenbox

Boerenbox biedt in samenwerking met Oregional duurzame, lokale en verse voedselpakketten aan, aan studenten. Op deze manier wil Boerenbox de CO2-uitstoot verminderen en studenten bewust maken van voedselverspilling. De boeren ontvangen een eerlijke prijs voor de producten terwijl studenten worden voorzien van fruit en groentes inclusief recepten.

Denktank 1

Denktank 1 is bezig met het ontwikkelen van een concept. De projectleden willen eenzaamheid onder internationale studenten verminderen en de brug tussen internationale en Nederlandse studenten verkleinen. Op dit moment zijn de projectleden druk met het doen van marktonderzoek en hopen zij op deze manier een beeld te krijgen hoe dit probleem op te lossen is.

Denktank 2

Denktank 2 is pas net van start gegaan. De projectleden zijn bezig met het analyseren van sociale/duurzame problemen in Nijmegen en omgeving en zullen hiervoor een oplossing proberen te vinden.

Workshops

Naast dat leden van Enactus Nijmegen bezig zijn met het opstarten van sociale ondernemingen organiseren wij workshops om de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze leden te stimuleren. Wij proberen op deze manier de ondernemende en verantwoordelijke leiders van de toekomst te creëren.

Share This