De Warmoese Dialogen

Is dit de titel van een nieuw boek dat zomaar aan je aandacht was ontsnapt? Je zou het bijna denken ja. De gedachte aan een boek is helemaal niet ver gezocht als het over de dialoog gaat. Mensen kunnen een open boek voor elkaar zijn. Áls dat zo is, levert dat mooie dialogen op. Ik heb al vaak het gevoel gehad na een dialoog, dat ik weer enkele prachtige pagina’s aan mijn persoonlijke levensboek heb toegevoegd. ‘Elkaars leven leren lezen’, zou een typering kunnen zijn van wat een dialoog in kan houden. Nijmegen in Dialoog is niet toevallig onderdeel van het Huis van Compassie. In dialooggesprekken zetten de deelnemers vaak de deur open naar binnen. Waar contact van hart tot hart mogelijk is. Waar grenzen doorbroken en vrede gevonden kan worden.

Ook De Warmoes zet haar deuren open voor velen. Nogal wiedes zul je denken; het is een tuin, die heeft geen deuren! Inderdaad, dat zou wel eens de reden kunnen zijn. Wij van Nijmegen in Dialoog zijn in ieder geval heel blij dat we maandelijks bij hen op het erf creatieve gesprekken aan kunnen bieden. Voor alle bewoners van Lentmegen-Noord. De Warmoes vormt als het ware de verbindende schakel tussen Nijmegen-Noord en Lent. Tuinders vinden het leuk om nieuwe rassen te kweken. Wij hebben er plezier in mee te bewegen met het nieuwe leven in nieuwe wijken. Lentmegen-Noord geeft aan dat het daarbij om verbondenheid gaat. We schrijven met elkaar een nieuw hoofdstuk in het boek van ons gebied.

De Warmoese dialogen vinden plaats op iedere tweede dinsdagochtend van de maand van 10-12 uur. In de theetuin, op het schuurterras of onder de bomen; precies zoals de wind waait door de Warmoes. De eerstvolgende dialoog is op dinsdag 12 april van 10-12 uur met als thema: ‘Een goeie buur’.  Meepraten? Meld je aan via ineke@huisvancompassienijmegen.nl of loop binnen.

Logo Huis van Compassie Nijmegen
Logo Huis van Compassie Nijmegen
Logo Huis van Compassie Nijmegen
Logo Huis van Compassie Nijmegen

Nijmegen Stad van Compassie op Facebook

Share This