Dar al Yasmin

Heb je wortels in de Arabische wereld, spreekt de cultuur je aan of wil je er mee over weten? Doe dan met ons mee!
Dar al Yasmin is een jonge organisatie met als doel de verbinding tussen Arabische en Europese cultuur te verstevigen. We doen dat door diverse culturele en educatieve activiteiten.
Dar al Yasmin is mede opgericht door Syrische vluchtelingen, maar we zijn er voor een bredere groep, dus bijvoorbeeld ook arbeidsmigranten uit Noord-Afrika. Wij zien een Arabische herkomst niet als een handicap, maar als een verrijking van onze cultuur. We willen dan ook bijdragen aan de versterking van de maatschappelijke positie van mensen met een Arabische achtergrond.
In deze tijden van polarisatie willen we verbindingen versterken. Dat doen we onder andere ook door een school in Syrië te ondersteunen die zich richt op vredesonderwijs en persoonlijke ontplooiing.

Adres en Contact

Edith Piafstraat 88
6663 MA  Lent

telefoonnummer:
06 164 70 300

E-mail:
contact@dar-al-yasmin.nl

Website:
www.dar-al-yasmin.nl

Openingstijden

Onze activiteiten vinden meestal plaats in Gezellig, Ganzenheuvel 56 Nijmegen. Openingstijden van Gezellig zijn: ma t/m vr 13.00 – 17.00.

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Let us start

(3e zaterdag van de maand 13.00 – 16.00 uur)

Elke maand organiseren wij een middag voor vrouwen die een nieuwe start willen maken in deze samenleving. We richten ons op Syrische vluchtelingenvrouwen, maar iedereen is welkom.
We delen ervaringen als nieuwkomers in de westerse samenleving. Hoe leren we omgaan met de vrijheid? Welke waardevolle dingen brengen we van huis mee? Hoe kunnen wij een bijdrage leveren aan de Nijmeegse gemeenschap? We willen concreet aan de slag gaan en elkaar ondersteunen.

Arabische school en Kaifa Haluk

Arabische lessen dinsdag 13.30-15.00 uur; Kaifa Haluk: donderdag 19.30-21.30 uur; voor kinderen zaterdag 13.00-15.00 uur

Op verschillende niveaus worden taallessen Arabisch aangeboden voor mensen met een niet-Arabische achtergrond.
Naast de lessen organiseren we onder de naam Kaifa Haluk (‘hoe gaat het?’)  speelse bijeenkomsten om kennis te maken met de Arabische taal en cultuur. Bijvoorbeeld door middel van (taal)spelletjes, liedteksten en conversatie.
Naast deze activiteiten zijn er lessen Arabisch voor kinderen met een Arabische achtergrond.

Nijmegen voor nieuwkomers

eerste zaterdag van de maand 10.00-12.00 uur

Elke maand is er een stadswandeling die speciaal is gericht op nieuwkomers in de stad. Daarbij maakt het niet uit of je uit de Achterhoek of Limburg komt, of uit Duitsland, Syrië of Eritrea.
We laten zien dat Nijmegen door de eeuwen heen altijd al een stad van nieuwkomers is geweest en dat deze stad mede is gevormd door nieuwkomers.

Syrische school Basmat Noor

Basmat Noor is een school waar alle kinderen welkom zijn. Van welk geloof of etniciteit dan ook. De school richt zich sterk op persoonlijke ontplooing, creatieve vakken en vredesonderwijs.
Wij hebben wekelijks contact en willen Basmat Noor financieel ondersteunen. Dat doen we graag door samen met scholen en vrijwilligers uit Nijmegen benefietactiviteiten te organiseren.