Dar al Yasmin / Huis van Jasmijn

Ben je geïnteresseerd in verschillende wereldculturen? Wil je meewerken aan het verstevigen van culturele verbindingen? Doe dan met ons mee!
Dar al Yasmin is een organisatie die het samenleven van mensen met een verschillende culturele achtergrond wil bevorderen. We doen dat met ontmoetingen in ons huiskamercafé Oase, dat is gevestigd in de Wijkfabriek Wolfskuil en met de activiteiten en projecten die we organiseren.
Dar al Yasmin is mede opgericht door Syrische mensen. We richten ons op nieuwkomers en op iedereen die geïnteresseerd is in verschillende culturen. We organiseren activiteiten gericht op ‘verdiepende integratie’, dat wil zeggen: alles wat een stap verder gaat dan het officiële inburgeringstraject. Voorbeelden zijn:

 • Nederlandse lessen voor wie hun inburgeringsdiploma al behaald hebben
 • Project Groen met interculturele accenten
 • ‘In de etalage’: het stimuleren van ondernemerschap door nieuwkomers
 • Westerse cultuur- en kunstgeschiedenis (in voorbereiding)
 • Stadsrondleidingen in Nijmegen

Voorbeelden van sociale activiteiten zijn ons Moedercafé, het gratis Soepcafé en Happy Ouder, een wekelijkse koffie-ochtend voor senioren.
Culturele activiteiten zijn onder andere literatuuravonden, filmavonden en cultuurmarkten. Ook besteden we graag aandacht aan bijzondere feesten uit verschillende culturen. Ten slotte ben je ook van harte welkom om bij ons aan de Arabische lessen deel te nemen.

Huis van Jasmijn

Dar al Yasmin

Adres en Contact

Meijhorst 6378
6537 LD Nijmegen

Telefoonnummer:
06 164 70 300

E-mail:

contact@dar-al-yasmin.nl

Website:

www.dar-al-yasmin.nl

Openingstijden

Onze activiteiten vinden meestal plaats in de
Wijkfabriek Wolfskuil, Koninginnelaan 1, 6542 ZH Nijmegen.
Openingstijden van ons huiskamercafé Oase zijn: wo t/m za 10:00 – 17:00.

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Onderwijs

Dar al Yasmin heeft een kleine Nederlands-Arabische taalschool opgericht met Arabische lessen (voor volwassenen en kinderen) en een Arabisch taalcafé. Op dit moment verzorgen we Nederlandse lessen, Arabische lessen en Nederlands-Arabische taaluitwisseling.

Sociale activiteiten

Vanuit ons huiskamercafé of daarbuiten organiseren we wekelijks sociale activiteiten. Op dit moment organiseren we:

 • Moedercafé:
  op dinsdagen – iedere 14 dagen voor moeders die graag het gezelschap van andere moeders opzoeken
 • Soepcafé:
  iedere woensdag ben je welkom bij ons gratis soepcafé
 • Happy Ouder:
  iedere vrijdag organiseren we samen met Sterker Sociaal Werk een koffiemoment voor ouderen
Duurzaamheid

Om verschillende redenen is duurzaamheid voor ons een belangrijk thema. Wij verbinden dit thema met nieuwkomers en benadrukken daarmee een interculturele invalshoek.
Een nieuw leven opbouwen in een nieuw land lukt vooral goed wanneer je er geworteld raakt. Wanneer je iets weet over landschap en natuur.
Aandacht voor onze leefwereld draagt er aan bij om er met liefde mee om te gaan en aandacht te besteden aan duurzaamheid. Als duurzaamheidsinitiatief zijn we daarom het Project Groen gestart.

Ondernemerschap

Nieuwkomers die daarvoor animo hebben, ondersteunen we met het oprichten van een eigen onderneming. We doen dat vooralsnog laagdrempelig door deze ondernemers in spe een spotlicht te bieden ‘In de etalage’ tijdens onze wekelijkse flexwerkdag (op donderdagen).
We faciliteren voor deze startende ondernemers dat ze elkaar ondersteunen. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten met adviseurs, financiering en overige voorzieningen kunnen regelen.

Stadswandelingen

Dar al Yasmin verzorgt stadsrondleidingen voor (onder andere) nieuwkomers onder de noemer ‘Nijmegen, a love story’. De rode draad van deze rondleidingen is dat Nijmegen in de loop der eeuwen altijd al een stad van nieuwkomers is geweest, die de stad mede vorm hebben gegeven (denk aan Romeinen, kooplieden, kloosterlingen, studenten en gastarbeiders). Er wordt dus een specifiek perspectief op de stad gegeven en er worden specifieke plekken bezocht die het gemakkelijker maken om in Nijmegen ‘in te stappen’. Het is een activiteit die integratie in de Nijmeegse samenleving wil bevorderen, waarbij het niet uitmaakt of die nieuwkomers Brabantse studenten, Indiase expats of Syrische vluchtelingen zijn.

Huiskamercafé Oase

Ons huiskamercafé is een plek om elkaar te ontmoeten, om te werken en om inspiratie op te doen. Loop eens binnen en ervaar het!
Je kunt er natuurlijk koffie en thee drinken, maar ook bijzonder zijn onze zelfgemaakte limonades. We hebben een kleine kaart met vegetarische en gezonde gerechten, zoveel mogelijk biologisch. Onze keuken heeft een Arabische touch, maar je kunt ook een tosti bestellen.
We zijn een sociale plek en daarom zijn ook onze prijzen sociaal.
Huiskamercafé Oase is een gezamenlijk initiatief van Wijkfabriek Wolfskuil en Dar al Yasmin.

Share This