Compassionate Medicine

Compassionate Medicine is een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van spiritualiteit en bewustzijn in mensen en organisaties. Door het op een compassievolle manier bewust worden van je eigen kwaliteiten, talenten en tekortkomingen en de ander te gaan zien als iemand die op dezelfde manier behandeld wil worden, zoals je zelf graag behandeld zou willen worden, kun je anders leren omgaan met stressvolle en/of pijnlijke situaties, zoals werkgerelateerde stress, burnout, verlies van een baan, chronische pijn, ziekte of afscheid en verlies van een dierbare.

Compassionate Medicine draagt hiertoe bij door:

 • Het geven van mindfulness- en compassietrainingen
 • voor professionals in de zorg, bedrijfsleven en wetenschap
 • voor patiënten (o.a. burn-out klachten, chronische pijn, kanker, revalidatie);
 • Het coachen van kinderen (8-12 jaar) op hun innerlijke kracht middels de methodiek van Gelukskoffercoaching;
 • Het organiseren en geven van lezingen op het gebied van compassie
 • Individuele coaching en begeleiding.

Adres en Contact

Pastoor Rabouplein 5
6564 BP Heilig Landstichting

Telefoonnummer:
0620395295

E-mail:

info@compassionatemedicine.com

Website:

www.compassionatemedicine.com

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
9.00 – 18.00

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)-training

De 8 weekse MBSR training is een systematische training om nieuwe soorten beheersing en wijsheid in ons leven te ontwikkelen, gebaseerd op ons innerlijk vermogen tot aandacht en op het bewustzijn, het inzicht en het mededogen die ontstaan wanneer we onze aandacht op specifieke manieren bij iets houden.

Dagworkshop Compassie

In boeddhistische geschriften is mededogen ingebed in vier deugden (brahmaviharas). Zo is er metta, liefdevolle vriendelijkheid, die zich richt op alle levende wezens en lijnrecht tegenover boosheid staat. Karuna, mededogen, gericht op de mens die lijdt, is het tegengif van woede en haat. In deze workshop beoefenen we metta meditatie, en staan we stil bij wat mededogen inhoudt.

Compassie in de gezondheidszorg: G.R.A.C.E.

De 2-daagse compassietraining behandelt het G.R.A.C.E. model aan de hand van theoretische uitleg en reflectie oefeningen. Tussen de theoretische sessies en oefensessies is er ruimte voor meditatie. De G.R.A.C.E. interventie is een methode om zorgprofessionals te trainen op compassie-gebaseerde interacties met anderen, zowel in ons spreken als in ons handelen.

Gelukskoffercoaching voor kinderen (8-12 jaar)

De GELUKSKOFFER training is een wetenschappelijk onderbouwde training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In 6 bijeenkomsten werken de kinderen aan de volgende doelen:

 • bewust worden en stimuleren van de eigen kracht
 • vergroten van zelfvertrouwen
 • ontwikkelen van een positief zelfbeeld
 • ontdekken van eigen invloed op geluksgevoel
 • verantwoordelijkheid nemen
 • ontdekken van de eigen talenten
 • verbeteren van de sociale omgang
2-daagse Reiki I training

Reiki is een Japanse methode, die stress kan verminderen, tot ontspanning kan leiden en kan bijdragen aan heling. De methode bestaat uit het doorgeven van de universele levensenergie middels handoplegging. Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Tijdens de 2-daagse cursus reiki I krijg je les in de beginselen van reiki en worden de diverse handposities aangeleerd.

Share This