Compassiepluim Nijmegen 2021

De compassiepluim Nijmegen 2021 gaat naar Margriet Bosma, klantgericht coördinator van Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe.

Margriet zet zich met hart en ziel in voor de klanten van de voedselbank.
Naast haar betaalde baan is zij het die op klant-gebied alles regelt. Waar nodig steekt ze ook zelf de handen uit de mouwen en helpt mee of brengt nog voedselpakketten rond als er iets is misgegaan. Iedereen kan bij haar terecht en waar anderen stoppen gaat zij verder.
Margriet is het kloppend hart en boegbeeld van Voedselbank Nijmegen- Overbetuwe en onmisbaar voor al haar collega’s en dus ook voor alle klanten van onze Voedselbank
Margriet is een warme hartelijke persoonlijkheid met veel interesse en belangstelling voor de vrijwilligers die zij begeleidt.
Margriet toonde ook haar compassie door een half jaar mee te gaan naar Benin als vrijwilliger in de keuken op het Mercy Ship, een varend ziekenhuis en heeft als vrijwilliger gewerkt in een vluchtelingenkamp in Servië.
De Coronatijd vroeg naast de toename van het aantal klanten extra aanpassingen. Zo is in korte tijd een bezorgdienst opgezet om bij de klanten met een kwetsbare gezondheid de pakketten te bezorgen (op het hoogtepunt zelfs 120 pakketten). Margriet zette hiervoor een nieuw team op.

De aanmoedigingsprijs behorende bij de Compassiepluim Nijmegen 2021 gaat naar de stichting United for All (vertegenwoordigd door de voorzitter Boden Wilson-Storey)

In februari 2020 kwam Boden Wilson-Storey met het idee om een stichting op te richten, waarbij met name jongeren een grote rol zouden spelen in de hulp aan kwetsbare groepen in Nijmegen. Met deze stichting wilde hij een laagdrempelige manier creëren waarop jongeren zich kunnen inzetten voor de maatschappij, die ook nog eens aansluit bij hun interesses, kwaliteiten en leerdoelen.
Sinds 26 maart 2020 is United for All een feit.

Een van de projecten van de jonge stichting is (in samenwerking met T-zorg) een buddy-project in Nijmegen. Cliënten van T-zorg Nijmegen worden uitgenodigd om zichzelf aan te melden voor het project, indien zij met eenzaamheid kampen. Zij worden vervolgens gekoppeld aan een van de vrijwilligers van United for All die wekelijks een wandeling met ze maakt, een raamgesprek (Coronatijd) of een telefoongesprek voert.

Het Team Eenzaamheid verzorgt voorlichtingslessen op het gebied van eenzaamheid voor scholieren van middelbare scholen in Nijmegen

In samenwerking met Ieder Talent Telt, Bindkracht 10 en het Stadsklooster Nijmegen, werkt United for All aan een nieuw concept: Nimma Talks. Dit is een platform waarop jongeren content kunnen plaatsen, die gericht is op maatschappelijke thema’s in Nijmegen. Via dit platform krijgen mensen een stem die normaal niet gezien of gehoord worden en worden thema’s besproken die soms als taboe worden beschouwd.

Nijmegen Stad van Compassie op Facebook

Share This