Compassie-activiteiten

Zomervakantie voor deelnemers!

Het Huis van Compassie organiseert een week vakantie voor 25 van onze bezoekers, in het klooster van de Dominicanen in Huissen. Veel mensen die het Huis van Compassie bezoeken zijn namelijk al lang niet meer op vakantie geweest. Veelal ligt armoede daaraan ten grondslag.

In Huissen bieden de vrijwilligers van het Huis van Compassie een gemengde groep van vluchtelingen, van mensen die in Nederland geboren zijn, pubers, volwassenen en ouderen, een vakantie aan met workshops, uitstapjes, en meer. Dit is een extra en bijzondere inspanning voor de vrijwilligers van het Huis van Compassie, want juist in de zomer staan de reguliere activiteiten in principe op een laag pitje.

Goede vrijdag linzensoep!

Voor de tweede keer op een rij organiseerde De Wijkfabriek op vrijdag 30 maart “Goede vrijdag, linzensoep.” De formule is simpel: op Goede vrijdag is iedereen welkom voor een bord linzensoep met brood. De soep is gratis. Bezoekers kunnen een vrijwillige bijdrage doneren t.b.v. een goed doel. Met deze activiteit wil De Wijkfabriek in een open een gezellige sfeer, waarbij er veel ruimte is voor ontmoeting, een moment scheppen om samen na te denken over anderen die het moeilijk hebben of mensen die bezig zijn om een verschil te maken in de omgeving waarin ze leven.

Dit jaar was het goede doel ‘Gratis kan je elkaar helpen.’ De heer Van Lierop vertelde over de doelstellingen en activiteiten van de stichting. Ze verzamelen spullen en voedsel voor mensen die in zware financiële nood verkeren. De stichting opereert vanuit de woning van de familie Van Lierop (in de wijk Wolfskuil) en doet ook dienst als opslagplaats. Zoals de heer Van Lierop zei: ”Het vinden van goederen is moeilijk maar we vinden een weg. Opslag is een groot probleem.”

Goede vrijdag, linzensoep 2018 heeft voor het goede doel, Stichting ‘Gratis kan je elkaar helpen’, een bedrag van € 121,79 opgeleverd.

Nijmegen Stad van Compassie op Facebook