Bij Bosshardt – Huiskamer van de Buurt

Bij Bosshardt is de huiskamer van de buurt van het Leger des Heils. Tijdens openingstijden is iedereen die in de buurt woont of werkt van harte welkom voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. We vinden het erg belangrijk om een laagdrempelige sfeervolle plek te bieden waar iedereen zich welkom mag voelen.

Onze ‘huiskamer’ is de basis van onze Bij Bosshardt. Naast de huiskamer kun je in Bij Bosshardt ook terecht voor ons Tweedehands kledingwinkeltje.

Wat we erg belangrijk vinden is het verbinden van mensen. Ons werk willen we niet binnen vier muren houden. We zijn pas tevreden als het effect op mensen en de wijk ook buiten onze muren verder gaat. Zodat buurtbewoners elkaar weer gaan zien, spreken en iets voor elkaar kunnen betekenen.

Adres en Contact

Bij Bosshardt
Molenweg 97
6543 VA Nijmegen
024 3739710

e-mail
martanja.schraa@legerdesheils.nl

Website
www.legerdesheils.nl

Openingstijden

Openingstijden de huiskamer

Dinsdag
10.00 – 14.00 uur
Woensdag
12.00 – 17.00 uur
Donderdag
10.00 – 14.00 uur
Vrijdag
12.00 – 17.00 uur

Openingstijden Tweedehands Kledingwinkel

Dinsdag
10.00 – 14.00 uur
Woensdag
14.00 – 17.00 uur
Donderdag
10.00 – 14.00 uur
Vrijdag
14.00 – 17.00 uur

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Eetcafé

Elke 1ste en 3de vrijdag van de maand kun je in Bij Bosshardt aanschuiven voor een driegangendiner. Ieder eetcafé is er een andere buurtbewoner die voor ons kookt. Als je het leuk vindt om lekker te eten en mensen te ontmoeten, meld je dan aan! Een driegangendiner kost  €3,50. We vinden het altijd leuk om nieuwe koks te verwelkomen.

Soepcafe

Elke donderdag tussen 12.00 – 13.30 uur, kun je in Bij Bosshardt de Soep van de Week komen eten. Elke week is er een andere buurtbewoner die lekkere verse soep maakt. Voor €0,50 krijgt u een kop soep met brood erbij.

Ladies Only

Elke 1ste woensdag van de maand is de huiskamer speciaal geopend voor vrouwen. Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je in de huiskamer terecht voor uiterlijke verzorging, een goed gesprek en gewoon een kop koffie met andere vrouwen uit de buurt.

Expositieruimte

Om de 3 maanden is er in de huiskamer een andere expositie te zien. Of je nu een grote of een kleine kunstenaar bent, we bieden iedereen graag de kans om je jezelf te presenteren. Er is ruimte voor kunst aan de muur en in de vitrinekastjes.

Repair Cafe

Elke eerste zaterdag van de maand kun je met kapotte spullen naar het Repair Cafe. Openingstijden: 11.00 – 14.00 uur. Toegang, koffie en thee zijn gratis. Let op: het repaircafe is op een andere locatie dan de Bij Bosshardt. Namelijk: Nieuwe Nonnendaalseweg 98 te Nijmegen.

Straatkoffie

Wil jij jouw buurt beter leren kennen? Zin om -in jouw straat- samen een bakkie te doen? Speciaal voor de ontmoeting op straat en met je eigen buren, organiseert Bij Bosshardt straatkoffie. “Straatkoffie” zegt al genoeg: samen de straat op. Met koffie, thee en een uitklaptafel.

Klusactie

Twee keer per jaar, in  het voorjaar en  najaar, organiseert Bij Bosshardt een klusactie. Speciaal voor mensen die een klus, of meerdere klussen, in huis of tuin hebben en die het zelf niet lukt om te doen. Tijdens de klusactie zorgen buurtbewoners en studenten die iets voor een ander willen betekenen dat deze klus uitgevoerd wordt.

Feestdagen vieren

Kerst, Suikerfeest, Oud & Nieuw of Sinterklaas. Feestdagen vieren wij in Bij Bosshardt graag met de buurt. Vier je met ons mee? Wij zijn vier dagen in de week geopend. Ook wanneer dit op een  feestdag valt, zijn wij gewoon open.

Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat we in Bij Bosshardt samen vieren met buren en de buurt rond het vierde weekend van september. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Aansluiten bij sociale activiteiten in de wijk

We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij activiteiten van buurtbewoners en andere professionals in de wijk met een duurzaam sociaal karakter. Zo ondersteunen wij het werk van de  actieve bewonersgroep ‘Hart van Heseveld’, organiseren mee met de Zomaarfestivals en  Deeldagen in de buurt.