Bibliotheek Gelderland Zuid

De Bibliotheek Gelderland Zuid is een bruisende plek waar je inspiratie op kunt doen op het gebied van geschreven en ongeschreven verhalen. Een plek waar het grote publiek kennis kan maken met nieuwe technieken. Van het leren programmeren van robots tot het werken met een 3D-printer. Bovendien, niet onbelangrijk, biedt de Bibliotheek Gelderland Zuid ondersteuning in basisvaardigheden, zoals het leren van de Nederlandse taal en het werken met een computer.

Ook in de samenwerking met onderwijsorganisaties en andere partners staat de Bibliotheek Gelderland Zuid niet stil. Op 46 scholen is het concept ‘de Bibliotheek op school’ gestart. Een intensieve samenwerking met basisonderwijs en inmiddels ook voortgezet onderwijs om leesplezier te stimuleren en met docenten een effectief leesbevorderingsbeleid op te stellen.

De bibliotheek is dé plek om jezelf te ontwikkelen. Naast een uitgebreide multimediale collectie verleidt en prikkelt de bibliotheek met diverse activiteiten en ontmoetingen.

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft inmiddels 26 bibliotheken in zes gemeenten. Bibliotheken waar leesplezier en persoonlijke ontwikkeling voorop staan.

Adres en Contact

Mariënburg 29
Nijmegen

Telefoonnummer:
024 327 49 11

E-mail:

info@obgz.nl

Website:

www.obgz.nl

Openingstijden

Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen:

Maandag 09:00 – 18:00 uur
(personeel aanwezig vanaf 11.00 uur)

Dinsdag 09:00 – 18:00 uur
(personeel aanwezig vanaf 11.00 uur)

Woensdag 09:00 – 18:00 uur
(personeel aanwezig vanaf 11.00 uur)

Donderdag 09:00 – 21:00 uur
(personeel aanwezig vanaf 11.00 uur)

Vrijdag 09:00 – 18:00 uur
(personeel aanwezig vanaf 11.00 uur)

Zaterdag 09:00 – 17:00 uur
(personeel aanwezig vanaf 11.00 uur)

Zondag 13:00 – 17:00 uur
(van september t/m mei)

Kijk op www.obgz.nl/openingstijden voor de openingstijden van de andere 25 vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Activiteiten 

(klik op de + voor meer info )

Voorlezen voor kinderen 2+

Lekker voorgelezen worden tussen de boeken, wie wil dat nu niet? Laat je verrassen door het boek, het verhaal en de voorlezer. De éne keer komt er een schrijver langs, de volgende keer is het een moeder, oma of opa. De voorlezers brengen allemaal mooie verhalen tot leven waar je lekker bij kan wegdromen. Ouders mogen uiteraard ook meeluisteren.

Iedere woensdagochtend in Bibliotheek De Mariënburg.

Digitaal café

Heb je een vraag over de computer, laptop, smartphone, internet, het lenen van e-books of andere digitale zaken? Samen met SeniorWeb, Forte Fit en KBO Groesbeek De Horst organiseren wij speciaal voor jou het Digitaal café.

Interesse? Loop gewoon eens binnen en stel je vragen! Het Digitaal Café vindt plaats in Bibliotheek Hatert, Bibliotheek De Biezantijn en Bibliotheek De Mariënburg. Kijk op www.obgz.nl/digitaal-vaardig wanneer het Digitaal café in deze vestigingen plaatsvindt.

Kindercolleges 6 t/m 12 jaar

Voor leergierige kinderen zijn er in de bieb gratis kindercolleges. Leuke onderwerpen waar je van kunt smullen. Natuurlijk is er ruimte om brandende vragen te stellen.
Meld je vooraf aan in de bibliotheek of via onze website www.obgz.nl/kindercolleges.

Digi Playground

Vind je digitale ontwikkelingen interessant, maar kun je niet altijd meteen het nieuwste van het nieuwste in huis halen? Heb je een nieuwe app of spel maar weet je niet precies wat je er allemaal mee kunt? In de bibliotheek hebben ze veel digitale producten die je gratis kunt uitproberen. Experimenteer eens met een 3D-printer, greenscreen, VR bril of touchtable.

Wil je meedoen met een activiteit? Kijk op www.obgz.nl/digiplayground

Auteurs aan het woord

Hoe komt een schrijver aan zijn onderwerp? Wat bedoelt hij precies met een verhaal? Een boek hoort voor zichzelf te spreken, maar toch is het boeiend schrijvers zelf te horen vertellen over hun geesteskinderen. De bibliotheek laat de auteurs aan het woord. Bekijk het programma op www.obgz.nl/agenda

Klik & Tik

Zet in de bieb samen de eerste stappen met je computer. Leer tijdens deze gratis cursus de basis die je nodig hebt om met een computer te kunnen werken.  In alle rust, in kleine groepjes en met geduldige begeleiding.
Je maakt kennis met het gebruik van de computer, maar we gaan ook het internet op.

Ga naar de bibliotheek en schrijf je in. Je (laten) aanmelden kan ook online, via www.obgz.nl/digitaal-vaardig.

Taalcafé

Wil je Nederlands oefenen? Praat in het Taalcafé met andere mensen die de Nederlandse taal willen leren. In het Taalcafé zijn ook vrijwilligers om je te helpen oefenen. Het zijn gezellige ontmoetingen, met elke keer een ander onderwerp om over te praten.

Interesse? Kom langs in Bibliotheek De Biezantijn, Bibliotheek De Mariënburg, Bibliotheek Lent-De Ster, Bibliotheek Hatert of Bibliotheek Zwanenveld.

Aanmelden is niet nodig. Meer informatie en tijden vind je op www.obgz.nl/taalcafe.

Universiteit van…

Iedereen is welkom bij de laagdrempelige hoorcolleges van de ‘Universiteit van de bieb’. Kom naar onze bibliotheken voor collegereeksen met uiteenlopende onderwerpen. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en je te verdiepen in verrassende thema’s.

Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in de bibliotheek of via onze website www.obgz.nl/universiteiten.

Share This