Beeldverslag Compassie Publieksdag 2017

Op zaterdag 23 september vond de Compassie Publieksdag 2017 plaats, een middag vol workshops, korte documentaires en bijzondere ontmoetingen. Er was een markt waar Nijmeegse initiatieven en organisaties die zich, ieder op hun eigen manier, bezighouden met compassie in de stad, konden presenteren aan het publiek. Het weer werkte goed mee: het was een heerlijk zonnige zaterdagmiddag, die geopend werd met het bezoekende publiek in de mooie compassievolle oefening ‘Over de lijn’. Aan het einde van de middag leidde een flashmob, uitgevoerd door de groep genaamd Mawteni (‘Mijn vaderland’ – bestaande uit Nijmeegse Syriërs), de uitreiking van de Compassieplum 2017 door burgemeester Bruls in.

Uitreiking Compassiepluim 2017

De Compassiepluim 2017 werd uitgereikt aan Yvon ten Brummelhuis van het Marikenhuis (Je leest hier het juryrapport). Van harte nogmaals, Yvon! De middag werd afgesloten met de vertoning van de bijzondere documentaire ‘Yad Beyad’ ( “Hand in Hand”) over de Palestijns-Israelische dialoog. Al met als wat het een geslaagde middag, waar bezoekers en deelnemers volop hebben kunnen genieten van compassie en van de vele compassievolle initiatieven die de stad Nijmegen rijk is!

Optreden Mawteni tijdens Compassie Publieksdag 2017
Nijmegen Stad van Compassie

Tijdens de uitreiking van de Compassiepluim 2017, bij de Compassie Publieksdag #Nijmegen, trad de groep Mawteni (‘mijn vaderland’), bestaande uit Nijmeegse Syriërs, op met een mooie ‘flashmob’. Bekijk de video voor een impressie.

Nijmegen Stad van Compassie op Facebook

Share This